Dubai – multiculturalism si lux

Dubai1

Dubai este, fara dar si poate, o destinatie ce trebuie vizitata macar o data in viata!

Stim cu totii ca intr-un sejur in Dubai nu trebuie sa ratam plaja, faimoasa cladire Burj Khalifa sau mall-ul, insa iată cateva tipsuri pentru o experienta cu adevarat diferita:
1) puteti merge in Piata de Mirodenii – o piata traditionala, aflata in apropiere de Piata de Aur. Este foarte posibil sa gasiti mirodenii mai ieftine si cu mai putin efort in Carrefour Dubai, dar piata de mirodenii face parte din viata traditionala si negocierile pot duce la reduceri impresionante.
2) desigur, puteti merge in Dubai Mall (Duminica – Miercuri 10:00 – 20:00, Joi – Sambata 10:00 – 00:00). Este cel mai mare mall din Dubai si din lume, avand peste 900 de magazine de firma, un patinoar, un acvariu. Este chiar langa Burj Khalifa, cea mai inalta cladire din lume. Intrarea vizitatorilor in Burj Khalifa este la parterul mall-ului.
3) sau in Madinat Jumeirah. Un mall construit in stilul unei piete traditionale, dar cu dotari moderne si aer conditionat. Este un mall mai orientat catre turisti decat alte mall-uri din Dubai. Desi este mai un pic mai scump, este preferat de turisti pentru ca aici gasesc cele mai multe magazine de suveniruri si majoritatea localurilor au licenta pentru comercializarea alcoolului.
4) At The Top, Burj Kalifa. Noi recomandam sa se faca o rezervare pentru etajul 156 si incepand cu orele 17:00 ca sa va putei bucura de privelistea extraordinara atat pe lumina, cat si noaptea. In mod obisnuit ultimul etaj este 124.
5) Am pastrat intentionat pentru final recomandarea pentru o cina speciala. Locul cu totul si cu totul special pe care il propunem este restaurantul sub apa Al Mahara. Acesta este localizat in incinta Hotelului Burj Al Arab, la parter. Specificul restaurantului este de Fine Dining Seafood – A la Carte.
6) Neaparat, dar neaparat! Safari pe dune. 🙂

Dubaiul are o viata de noapte foarte agitata. Veti gasi multe baruri, cluburi, DJ renumiti si concerte ale starurilor intenationale.
Este bine sa stiti urmatoarele:
– alcoolul se vinde numai in locatii cu licenta, de obicei de langa hoteluri (cele mai multe cluburi si baruri apartin hotelurilor, chiar daca intrarea este separata)
– nu se vinde alcool in perioada sarbatorilor religioase, nici in timpul Ramadanului (nici macar ne-musulmanilor)
– este interzis consumul de alcool in zonele publice
– se poate cumpara alcool numai pentru consum in locuinta proprie, si numai in anumite magazine cu licenta. In supermarketuri veti gasi numai bere fara alcool. Este interzisa si comercializarea de produse ce contin alcool.
– este recomandat sa aveti cu voi pasaportul, intrucat legea interzice accesul in baruri si cluburi pentru persoanele sub 21 de ani.

Leave your comment