Australia

AUSTRALIA-TRIPPERO (1)

Australia este o țară cât un continent întreg. Cele mai locuite zone sunt pe coastele acesteia, în interior temperaturile fiind foarte ridicate și vremea aridă.

Atunci când alegeți o vacanță în Australia, opțiunile sunt nelimitate. Vă puteți plimba, descoperi stilul autentic al australienilor, puteți merge la plajă, în deșert sau într-o pădure tropicală. Intern puteți alege fie varianta de zboruri între orașe (cu care vă putem ajuta noi), fie să închiriați o mașină. De exemplu, dacă mergeți de la Melbourne către Sydney, deși durează aprox. 9-10h, drumul este foarte pitoresc, pe coastă, cu stânci și oceanul mărginind șoseaua. Puteți alege și varianta pe continent, iar astfel să bifați și Canberra pe drumul spre Sydney.

Orașele stau foarte bine la capitolul infrastructură și oriunde alegeți să stați, aveți tren sau tramvai pentru a ajunge rapid în centru. Atenție la taxiuri, acestea sunt foarte scumpe și o cursă de la aeroport în oraș costa în jur de 80-100AUD, în funcție de oras.

Sezoanele sunt invers decât la noi: în lunile decembrie-februarie e vara acolo, așa că dacă vreți un Crăciun însorit, Australia e destinația ideală.

Iată câteva dintre cele mai importante orașe/ zone pe care nu trebuie să le ratați într-o vacanță pe continentul australian.

Pe coastă, in partea estica de la sud spre nord:

  • Melbourne este faimos pentru cea mai bună cafea din Australia și este musai să vizitați cât mai multe cafenele. Orașul este mai „hipsteresc”, este potrivit și pentru shopping. De asemenea, puteți vizita fabricile de bere, o mulțime de baruri, portul, să mergeți într-o croazieră pe râu.
  • În Sydney, pe lângă celebra Operă, tebuie să vizitați faimoasa Bondi Beach și să vă bucurați de ocean. Pentru puțină adrenalină și pentru o vedere panoramică a orașului, puteți să escaladați Harbour Bridge, sau puteți să urcați în AMP Tower. De bifat: grădina botanică, acvariul, cel mai mare imax din lume, o plimbare cu feribotul. No worries! Puteți lua orașul la pas fără griji, să îi simțiți vibe-ul.
  • Gold Coast e despre relaxare și plajă, parcuri de distracție, iar la doar 1h depărtare de coastă puteți ajunge în parcuri naționale cu păduri tropicale, luxuriante. De-a lungul coastei, se găsesc o multitudine de plaje, unele mai aglomerate, pentru surferi, altele mai liniștite, cu peisaje spectaculoase. Aici e cald aproape tot timpul anului.
  • Brisbane e un orășel mai mic și mai liniștit, dar foarte frumos, construit de-a lungul râului cu același nume. Una dintre cele mai renumite zone este South Bank, unde găsiți o mulțime de muzee sau puteți pur și simplu să vă plimbați de-a lungul râului cu bicicleta, segway-ul…sau puteți alege direct o variantă pe râu: o croazieră, un caiac, după preferințe.
  • În Cairns aveți o mulțime de activități de bifat: de la vizitarea orașului, la descoperirea Marii Bariere de Corali, dar și la explorarea în pădurea tropicală; de aici puteți vizita câteva insule, practica snorkeling sau scufundări, puteți vizita un sat autentic în pădurea tropicală, Kuranda, sau vă puteți relaxa la plajă sau la piscina unui resort.

În interiorul continentului avem celebra zonă Ayers Rock/ Uluru.

  • Uluru sau Ayers Rock, cunoscut ca și Muntele de granit roșu Uluru este un masiv stâncos izolat în deșertul din Australia centrală, situat pe teritoriul Parcului Uluru–Kata-Tjuta la 340 km distanță de Alice Springs. Zona este una simbolică pentru Australia, peisajul este unic, aici puteți cunoaște aborigeni, dar trebuie să aveți în vedere dinainte toate condițiile pentru a nu avea surprize neplăcute. De exemplu, în luna ianuarie nu este foarte recomandată vizitarea acestui obiectiv. Va fi foarte cald, multe insecte, iar diferența de temperatură dintre zi și noapte o să fie destul de mare.

Leave your comment