Dubai

Dubai, capitala Emiratului cu acelasi nume, dar nu si a tarii, este un oras in continua dezvoltare, cu o infrastructura extrem de bine pusa la punct. Aici este locul superlativelor: “cel mai rapid”, “cel mai inalt”, “cel mai mare”, “cel mai luxos”.

Una dintre atractiile orasului este shopping-ul. Aici gasiti si cel mai mare mall din lume (Mall Dubai), dar si traditionalele bazare, de unde puteti cumpara absolut orice va doriti: cele mai importante brand-uri de imbracaminte, electronice, decoratiuni, obiecte traditionale, aur, bijuterii. Avand atat de multe variante, in Dubai se organizeaza evenimente dedicate special shopping-ului, devenite adevarate sarbatori nationale. Un alt punct forte este programul non-stop, bazarul de noapte fiind deschis pana in zori. Si pentru ca am mentionat sarbatorile legale, a venit momentul sa va spunem un alt lucru surprinzator: orasul are o istorie de aproximativ 40 ani, cand era doar un sat de pescari.

Obiective turistice

 1. Moschei – Moscheea Jumeirah, recunoscuta si fotografiata pentru minaratele sale gemene; Marea Moschee din Bur Dubai, recunoscuta pentru cel mai inalt minaret din oras (cca. 70m).
 2. Muzeul din Dubai – dateaza din jurul anului 1799 si si-a schimbat functionalitatea de-a lungul timpul, fiind palat, garnizoana, iar acum muzeu.
 3. Burj-Khalifa – cea mai inalta cladire din lume, ce poate fi vazuta de la 95 km departare  
 4. Burj al Arab – cel mai scump, luxos si inalt hotel din lume (are 7 stele, desi la lansare standardul international se oprea la 5 🙂 ). Hotelul are forma unei corabii arabe (dhow), iar la interior surprinde prin culori, dar si prin materiale folosite si foarte mult aur.
 5. Turnurile Emirates – simboluri ale prosperitatii orasului
 6. World Trade Center – aici isi au sediul cele mai importante corporatii din Dubai, dar exista si sali de conferinta sau de expozitie.
 7. Mall Dubai, pe care l-am mentionat anterior, cuprinde nu mai putin de 1200 magazine, un patinoar olimpic, un acvariu, 22 de sali de cinema, un parc tematic.
 8. Plaja Jumeirah va asteapta cu nisip fin, palmieri si o atmosfera de film.
 9. Portul Dubai Creek – urmariti viata de zi cu zi a portului, vase mici sau mari, pescari si hamali
 10. Bastakya – zona cu stradute inguste, case mici, pescaresti, unde puteti vedea atmosfera vechiului Dubai

Tips:

 • pe Emirates, compania aeriana a Emiratelor Arabe Unite, sunt foarte multe stewardese romance
 • capitala Emiratelor Arabe Unite nu este Dubai, ci Abu Dhabi
 • daca va plac extremele, in Dubai puteti trece de la 50 grade C de afara, direct la cateva grade sub 0, la ski, snowboard, sanius. 🙂

Leave your comment