Lefkada

Insula Lefkada este o insula greceasca din Marea Ionica, la sud de alta insula foarte vizitata, Corfu. Lefkada este legata de zona continentala printr-un pod, insa pentru o vacanta linistita recomandam traseul cu avionul, cu charterele care sunt organizate pe durata intregii veri.

Insula este muntoasa, cu zone intinse de paduri de pini, fiind renumita pentru plajele sale salbatice, abrupte, spectaculoase.

Capitala insulei, Lefkada Town se afla in nord si este un mic oras turistic. Daca, pe langa soare, mare, plaja, sunteti interesati de cultura greceasca aici puteti vizita mai multe muzee, biserici si cetati (Muzeul Arheologic, Muzeul de Folclor, Muzeul Gramofonului, cetatea venetiana Santa Maura, cetatea Alexander si cetatea Konstantine).

Continuand explorarea insulei, pe coasta vestica intalnim plaje celebre in intreaga lume pentru frumusetea lor: Porto Katsiki – nisip alb, fin si ape de cristal, inconjurata de stanci foarte abrupte; Kathsima – plaja foarte lunga, cu ape de smarald, foarte apreciata de tineri; Egremni, cea afectata de cutremur in 2015.

De cealalta parte a insulei, pe coasta estica alegem dintre plaje mai micute, unde apa este calda toata vara si mai calma. Nidri este un fost sat pescaresc, recunoscut mai ales pentru viata de noapte, dar care sta foarte bine si la capitolul plaja.

In sudul insulei se afla un alt sat cunoscut, Vassiliki, apreciat pentru plaja sa cu nisip fin, dar si pentru practicarea sporturilor nautice. Din Vassiliki se pot vizita insulele Kefalonia si Ithaca, aflate in sudul insulei Lefkada.

Leave your comment