Koln

Koln este un oras situat pe raul Rin, in Renania de Nord-Westfalia din Germania. Este pe locul patru ca marime dupa Berlin, Hamburg si Munchen. Din punct de vedere economic, cultural si istoric, reprezinta cel mai bine cotat oras din Renania, este un important nod de cale ferata, la intersectia vaii Rinului cu principalele cai comerciala intre zonele de vest si este ale Europei.

Viata de noapte este activa cu multe localuri si restaurante, dar totodata orasul este vechi, incarcat de istorie, monumente si situri. Perioada faimoaselor carnavaluri din Köln este un moment numai bun de a vizita orasul. Sarbatorirea Carnavalului reprezinta unul din evenimentele cele importante din viata populatiei locale, denumit si al „Cincilea Anotimp”. Perioada Carnavalului începe în ziua de 11 noiembrie la orele 11:11 în Alter Markt („Piata Veche”) si dureaza pâna la Aschermittwoch („Miercurea cenusii”,). În acest timp au loc baluri costumate si festivitati caracterizate printr-un humor gros si satire, în special la adresa personalitatilor politice. Punctul culminant îl constituie marea parada de Rosenmontag („Lunea Trandafirilor” – lunea de dinaintea zilei de Aschermittwoch), cu care alegorice, muzica si costume originale.

Domul este situat in centrul istoric, langa gara centrala si este principala atractie turistica a orasului , construit timp de 632 de ani.

Muzeul Ciocolatei a fost inaugurat la sfarsitul secolului al XX-lea , fiind unic in lume, este dedicat in totalitate istoriei ciocolatei si prezinta procesul de fabricatie a acesteia. Cladirea este una moderna din sticla si aluminiu, este situata aproape de centrul orasului.

Sinagoga din Koln este o cladire remarcabila pentru arhitectura sa; ea reprezinta centrul vietii evreiesti .

Leave your comment