Hamburg

Hamburg este al doilea oras ca marime din Germania, dupa capitala Berlin si cel mai mare port din Germania. Hamburg mai este denumit si „Orasul Raurilor”, deoarece un numar mare de rauri si canale trec pe aici.

Hamburg este cel mai verde oras din Germania, este alcatuit din spatii verzi, cum ar fi parcuri, rezervatii naturale si gradini. Vremea in Hamburg este destul de placuta pe durata verii, atragand si mai multi turisti.

Obiective turistice in Hamburg:
– Lacul Alster este unul din cele mai frumoase si pitoresti locuri pe care Hamburg-ul le are de oferit turistilor, este un paradis nu numai pentru marinari, iubitorii de canoe si turisti, ci este pretuit si de catre localnici.
Primaria din Hamburg dateaza de 100 de ani, merita vizitata. Curtea primariei este cunoscuta ca unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din oras.
Blankenese – destinatia pitoreasca de pe malul nordic al raului Elba. Aici traiesc cativa dintre cei mai bogati oameni. Vilele sale primitoare si casele cu acoperis de paie de pe raul Elba atrage zeci de turisti. In sat se gasesc si cafenele, sali de cinema, restaurante, magazine si piete saptamanale cu vanzare de fructe si legume proaspete.

Bineînţeles că Hamburg-ul deserveste si pasaje comerciale elegante, buticuri rafinate, magazine de antichităţi şi de delicatese, restaurante, cluburi. Seara, puteti sa va relaxati la unul dintre cele 300 de teatre, scene muzicale, teatre de varietăţi şi pantomimă – pentru a nu uita succesul în materie de comedie muzicală, producţia Disney (REGELE LEILOR).

Leave your comment