Corfu

Insula greceasca Corfu din Marea Ionica este o destinatie ce poate fi pe placul oricarei persoane care iubeste vara, soarele si marea! Datorita apei limpezi si a plajelor curate cu nisip fin, Corfu este recunoscuta ca si “Insula de Smarald”, locul potrivit pentru o vacanta mult asteptata.

In Corfu putem intalni atat lagune de vis, peisaje care asteapta sa fie imortalizate in fotografia perfecta, dar si stanci aspre, stradute inguste cu piatra cubica si, bineinteles, o viata de noapte activa.

De asemenea, Corfu se bucura de un patrimoniu cultural al diverselor civilizatii care au cucerit insula de-a lungul timpului: romani, venetienii, care au lasat vestigii arhitecturale importante, francezi, rusi si chiar englezi.

Dintre cele mai cunoscute plaje din Corfu putem aminti: Paleokastrita, Agios Georgios, Sidari, Pelekas.

Oricare ar fi statiunea aleasa, majoritatea hotelurilor organizeaza excursii sau scurte croaziere pentru a descoperi imprejurimile.

Paleokastritsa, situata pe coasta de vest a insulei, este recunoscuta mai ales pentru peisajul minunat, pentru plajele sale exceptionale, mai retrase, cu nisip fin sau pietris, care sunt inconjurate fie de stanci înalte, fie de maslini, portocali, lamai si o vegetatie luxurianta. Statiunea este recomandata pentru snorkeling, scufundari, plimbari pe mare. Tot aici poate fi vizitata una dintre comorile arhitecturale ale insulei Corfu, manastirea Paleokastritsa, care a fost construita in sec. XII. Pentru o experienta inedita, de povestit nepotilor, vizitati si barul La Grotta, merita!

Coborand pe coasta de vest poposim in Ermones, un mic golf adapostit de dealuri. Pe langa resorturi construite respectand verdele luxuriant al locului, aici mai puteti intalni si taverne, printre care amintim Taverna lui George, un loc unde trebuie sa degustati preparatele speciale din fructe de mare.

Pe coasta de est a insulei, ajungem in Agios Ioannis Peristeron. Statiunea ofera o plaja foarte intinsa, dar si multa verdeata, fiind o zona foarte linistita si frumoasa. De aici se ajunge foarte usor in Corfu Town, unde puteti vizita muzee, monumente si alte atractii culturale.

Revenind pe cealalt tarm, statiunea Agios Georgios, situata langa St. George South, ne incanta cu plaje cu nisip fin si cu priveliste de neuitat. In imprejurimi poate fi vizitat satul Argirades, datand din sec X, unde puteti admira elemente ale arhitecturii venetiene. De asemenea, de aici se organizeaza excursii catre Paxos si Antipaxos, insulele situate la sud de Corfu.

Leave your comment