Zakynthos

Una dintre cele mai insorite insule grecesti, Zakynthos, este si cea de-a treia insula ca marime din Marea Ionica. Desi un numar considerabil de turisti o viziteaza in cautarea peisajului perfect, insula si-a pastrat frumusetea paradisiaca.

Zakynthos este vestita pentru plajele sale largi cu nisip fin, dar si pentru broastele testoase Caretta, specie protejata de lege. Insula este recunoscuta ca o destinatie exclusivista, speciala, insa aici exista numeroase resorturi pentru toate gusturile si toate buzunarele.

Capitala insulei, care este si principalul port, este Zakynthos.

In sudul insulei regasim cele mai frumoase si cautate plaje: Vassilikos, Laganas, Kalamaki, Tsivili si Alykes. Laganas este locul ideal pentru petrecareti, fiind renumita pentru viata de noapte. Totodata, si familiile cu copii sunt asteptate, datorita plajei intinse cu nisip si intrare lina in mare.

Pentru un sejur complet, va recomandam sa inchiriati o masina si sa vizitati intreaga insula, indiferent de statiunea unde va cazati. Un loc care, sub nicio forma, nu trebuie ratat este plaja Navagio (plaja epavei sau a contrabandistilor, care ocupa un loc fruntas in topul celor mai frumoase plaje din lume).

Din lista de locuri de vizitat fac parte si grotele albastre (Blue Caves). Acestea pot fi vizitate cu barca si este recomandat sa se mearga dimineata pentru un spectacol cromatic complet.

Bonus: Daca sunteti norocosi, in vacanta pe insula Zakynthos puteti intalni si simpaticele testoase Caretta.

Leave your comment