Sicilia

Plajele din Italia sunt înconjurate de nisip alb cu ape turcoaz, dotate şi utilate pe placul turiştilor, iar cea mai mare insulă este Sicilia cu a sa staţiune fascinantă, Giardini-Naxos. Plaja din Giardini Naxos este intinsa, cu nisip fin (zona privata cu sezlonguri – in jur de 16 eur/zi/umblera si 2 sezlonguri si zona publica). Apa marii are o salinitate ridicata!

De pe plaja se vede statiunea Taormina – pe Monte Tauro, iar de pe mare se vede Vulcanul Etna. Cel mai înalt vulcan activ din Europa, Etna, este punctul de atracții pentru unii turişti, care vin pentru a se căţăra până în vârf, unde este o privelişte de neuitat. In Taormina trebuie să vizitați plajele Mazzaro si Isola Bella.

În Taormina se regăseşte un teatru grec care este unul dintre atracţiile principale ale oraşului. Se poate face şi o plimbare pe străduțele înguste ale Taorminei cu magazine, cafenele și restaurante care sunt o încântare în rândul turiştilor.

Orasul Catania este localizat in estul Siciliei, la picioarele Etnei. In 1693, orasul a fost complet distrus de catre cutremur și lavă. Ca urmare a acestui dezastru, Catania a fost reconstruită în stil baroc, păstrat până în ziua de azi. De vizitat: Domul – Catedrala Sfânta Agata, Via Crociferi, Teatrul Massimmo Bellini, Liotru sau Fontana dell’Elefante, simbolul orașului, pescheria – piața locală, un adevărat spectacol vizual și olfactiv.

Leave your comment