Santorini

Insula Santorini este una dintre cele mai frumoase si renumite destinatii din lume. Fie ca iti doresti cel mai romantic loc sau cauti cel mai frumos apus din lume, Santorini se afla in topul rezultatelor. Insula din Marea Egee este vulcanica, forma sa actuala de semiluna fiind dobandita dupa o masiva eruptie de acum 3500 ani; insula inchide un golf in interiorul sau, craterul vulcanului stins, o caldera. De oriunde ai privi, insula este spectaculoasa, atat datorita naturii, cat si a celebrelor case albe facute de om.

Capitala insulei, Fira, este situata la o altitudine de 300 de metri deasupra calderei pe stanci. In Fira poti vizita muzee, manastiri si biserici sau poti cobori pana in portul de baza stancii cu telefericul, pe scarii sau calare pe un magarus.

In apropiere de Fira se afla statiunea Oia, cel mai nordic punct al insulei. De aici poti admira cele mai frumoase apusuri pe caldera, alaturi de foarte multi turisti, dornici sa imortalizeze momentul.

Pe coasta estica a insulei se afla Kamari, una din cele mai cunoscute statiuni din Santorini. Aici se afla celebra plaja neagra distinsa cu “Blue Flag” care se intinde pe nu mai putin de 2km. Coborand pe aceasta latura se ajunge in Perissa, Emporio, Agios Georgios. La baza de jos a semilunei gasim orasul antic Akrotiri, o importanta descoperire arheologica.

Intreaga insula merita a fi descoperita pentru peisajele spectaculoase, pentru plajele unice, dar si pentru atmosfera relaxata! Desi exista locuri cu viata de noapte, cel mai important chiar capitala Fira, insula este mai mult recunoscuta pentru linistea sa.

Leave your comment