Rimini

Rimini este una dintre cele mai preferate destinatii turistice pentru turişti datorită frumuseţilor naturale, patrimoniului arhitectural, cultural, gastronomic, dar este şi o destinaţie balneară. Orașul este împărțit în două zone: cea veche și cea nouă, reprezentată de zona de plajă. Cea mai bună plajă din Rimini este plaja San Giuliano, care este pe gustul tuturor turiştilor.

Ca sa ajungi la Rimini trebuie sa aterizezi la Bologna (optiunea cea mai scurta), un bun prilej sa vezi si ceva din acest oras. In Bologna se afla cea mai veche universitate din Europa – construita in 1088. Este denumit „orasul rosu” pentru culoarea acoperisurilor si a fatadelor sale.

De la Bologna la Rimini ajungi foarte rapid cu trenul. Biletele le poti lua de pe http://www.trenitalia.com/ si sunt chiar mai ieftine decat daca le iei direct din garile din Italia. De obicei, trenurile din Bologna spre Rimini pleaca din ora in ora, maxim la 2 ore. De la aeroport spre gara ajungi chiar cu un autobuz pe care il iei din fata aeroportului (la sosiri).

Leave your comment