Paris

Capitala Frantei si cel mai mare oras al acestei tari. Parisul este traversat de fluviul Sena, care imparte orasul in doua – Malul Drept, in partea de nord a Parisului, si Malul Stang, in partea de sud. Este cel mai frumos oras din Europa si este recunoscut ca fiind orasul indragostitilor. Ideal pentru a-ti petrece luna de miere, o vacanta in 2 sau pur si simplu un concediu alaturi de cei dragi.

Parisul ofera turistilor o multime de atractii turistice precum: muzee (Luvrul, Muzeul Orsay, Musee Rodin, Centrul Georges Pompidou, Musee Cluny, Musee du Montparnasse si Musee Picasso), monumente si cladiri ( Turnul Eiffel, Arc de Triomphe, Catedrala Notre-Dame, Sorbonne, Pantheonul din Paris, Place des Vosges, Sainte-Chapelle si Conciergerie) si multe altele.

Principalele atractii turistice ale Parisului

Arcul de Triumf

Arcul de Triumf este un omagiu in onoarea celor ce au luptat pentru Franta, in special in timpul razboaielor napoleoniene. Pe interior si deasupra Arcului sunt inscriptionate numele tuturor generalilor si razboaielor purtate. Constructia sa a fost ordonata de Napoleon I, in 1806, dupa victoria de la Austerlitz.

Pret approx: 9 € pentru adulti; 5,5 € pentru tineri intre 18 si 25 de ani.

La Arcul de Triumf se poate ajunge cu:

Metrou: liniile 1,2 si 6 pana la statia Charles-de-Gaulle-Etoile

RER: Linia A pana la statia Charles-de-Gaulle-Etoile

Autobuz: liniile 22, 30, 31, 52, 73, 92 si Balabus

Pe jos de-a lungul bulevardului Champs-Élysées

Orar: Arcul de Triumf este deschis spre vizitare de la 1 Aprilie pana la 30 Septembrie intre 10:00 si 23:00 si de la 1 Octombrie pana la 31 Martie intre 10:00 am si 22:30.

Biletele trebuie cumparate cu jumatate de ora inainte de ora de inchidere.

Arcul este inchis pe 1 Ianuarie, 1 Mai, 8 Mai (dimineata), 14 Iulie (dimineata),  11 Noiembrie (dimineata) si 25 Decembrie.

Preturi:

Bilete de intrare: aprox. 9 € pentru adulti; 5.5 € pentru tineri intre 18 si 25 de ani; intrare libera pentru cei sub 18 ani.

Adresa: Place Charles de Gaulle 75008, Arondismentul 8, Paris

Bazilica Sacre-Coeur

Se afla in varful deaului Montmartre. Constructia a inceput in anul 1873, insa bazilica a fost sfintita abia in anul 1919. Intrarea este gratuita.

Turnul Eiffel

Turnul a devenit simbolul Frantei cel mai raspandit la nivel mondial si reprezinta o constructie celebra pe schelet de otel din Paris cu o inaltime de circa 324 m.

Preturi aproximative:

Lift – etaj 3: Adulti – 12 € ; 6.7 € pt copii intre 3-11 ani, etaj 2: adulti – 7.8 € ; 4.3 € pt copii intre 3-11 ani, etaj 1: adulti – 4.8 € ;  2.5 € pt copii intre 3-11 ani.

Scari – Etajele 1 si 2: accesul este 4 € pt persoane peste 25 de ani si 3.10 € pentru cele sub 25 ani.

Catedrala Notre Dame

Catedrala Notre Dame nu este cea mai mare catedrala din lume dar este una cu adevarat minunata. Constructia a inceput in anul 1163. Notre Dame este considerata cea mai intunecata catedrala dintre marile catedrale gotice. Intrarea in catedrala este libera iar daca doresti sa vizitezi si alte locuri te costa.

Place de la Concorde

Place de la Concorde din Paris se gaseste la intersectia a doua mari axe (Luvru – Arcul de Triumf si Madeleine – Paris – Bourbon) si este recunoscuta drept una dintre cele mai rafinate scuaruri din lume.

Pantheonul

Aceasta cladire superba se afla pe muntele St. Geneviève. In acest loc au fost inmormantate cativa dintre cei mai importanti oameni ale Frantei, cum ar fi Victor Hugo, Rousseau, Soufflot, Zola, Braille. Constructia a inceput in anul 1757 dar datorita unor probleme financiare a fost terminat abia in anul 1791, in mijlocul Revolutiei Franceze. In acelasi an a fost transformat dintr-o biserica intr-un templu pentru a gazdui ramasitele oamenilor importanti ai Frantei.

Preturi aproximative: 7 € adulti; 4.50 € pentru persoane cu varsta intre 18-25.

Centrul George Pompidou

Centrul Pompidou a fost deschis in anul 1977 ca centru pentru arta secolului al 20-lea (acum secolul 21). Atractiile includ si Muzeul National de Arta Moderna, cu o colectie de approx. 850 de piese expuse). Centrul George Pompidou se afla la Place Georges Pompidou.

Accesul pe o zi in centru – 10Eur.

Hotel des Invalides/Mormantul lui Napoleon

Initial hotelul trebuia sa fie resedinta pentru soldatii Francezi infirmi si in varsta. Acesta a gazduit aproximativ 4.000 rezidenti, ce au trait dupa regulile militare si religioase. In anul 1840, corpul lui Napoleon a fost lasat sa se odihneasca aici, dupa ce initial fusese ingropat la Sf. Helena. Turistii pot vizita si Muzeul Armelor – arme, uniforme si echipamente – dar si Musee des Plans-Reliefs, cu modele la scara mica a diverselor orase si monumente Franceze.  Hotel des Invalides/Mormantul lui Napoleon se afla in Place des Invalides.

Intrarea: 8,50 €, gratuit pentru cei sub 18 ani.

Palatul Luxembourg

Palatul si Gradinile Luxembourg se afla pe locul unei vechi tabere romane. In 1257 o manastire a fost construita aici. Palatul Luxembourg a fost construit intre anii 1615-1627.

Pret bilet de intrare: adulti 11 €, sub 25 de ani 9 €, copii sub 9 ani au intrarea gratuita.

Moulin Rouge

Moulin Rouge este cel mai faimos cabaret din Paris a fost fondat in 1889 si avea dansatoare ce apareau in postere viu-colorate realizate de Toulose-Lautrec. Emblema cabaretului, o moara de vant rosie (o replica din anul 1925 a unei mori din secolul XIX), se afla deasupra cladirii si atrage mii de turisti anual.

Intrarea gratuita, insa accesul la spectacole e pe bani, pretul unui bilet fiind diferit.

Muzeul Louvre

Odata cel mai mare palat din lume, acum cel mai mare muzeu de arta. Aici se afla Mona Lisa, Venus de Milo, controversata piramida I.M. Pei. Intinzandu-se pe aproape 800 metri de-a lungul malului Senei, palatul a inceput ca fortareata medievala si s-a extins de-a lungul secolelor intr-o resedinta regala. Acesta a fost construit ca muzeu imediat dupa revolutie, iar colectia sa a fost marita semnificativ de Napoleon. Astazi colectiile sunt impartite in 7 departamente: antichitati Egiptene, Asiatice, antichitati si arte Islamice, antichitati Grecesti, Etruscane si Romane; sculpturi, picturi, imprimeuri, desene si obiecte d’art. Louvre se afla in Quai du Louvre.

Intrare: 9 euro, 6 euro dupa ora 18:00, gratis pentru cei sub 18 ani si in fiecare prima Sambata din luna.

Leave your comment