Cancun si Riviera Maya

Cancun este una dintre cele mai căutate destinaţii turistice din întregul Mexic, este destinaţia ideală pentru cei aflaţi în luna de miere şi pentru cei pasionaţi de sporturi extreme precum scuba diving, snorkeling (un sport nou în care toată activitatea se desfășoară la suprafața apei) în Isla Mujeres.

Vremea în Cancun este frumoasă pe tot parcursul anului cu temperaturi de 30 de grade, iar temperatura apei de 28 de grade, cu exceptie  lunile septembrie-octombrie cand e posibil sa plouă şi să fie uragane.

Plaja din Cancun are aproximativ 25 km lungime de plaje cu nisip alb, fin şi ape turcoaz, este împărţită în două zone: zona de nord unde apa este liniştită şi zona de est cu valuri puternice.

El Mirador este una dintre plajele celebre de aici, dar este adresată înotătorilor avansaţi datorită valurilor puternice, precum şi plaja Playa Delfines. Pentru cei care nu stiu să înoate se recomandă Isla Mujeres, pentru apa liniştită.

Obiectivele turistice: Puerto Morelos – este un sat de pescari lângă Cancun, Crococun – grădina zoologică, siturile mayase, Parcul Acvatic Tematic Xel-Ha, Parcul National Contoy.

Riviera Maya este o zonă turistică din Mexic situată în partea de est a peninsulei Yucatan între oraşele Playa del Carmen şi Cancun. Este recomandată şi pentru activităţile acvatice din zonă şi nu numai: jet ski, snorkeling, scuba diving, înot cu delfinii, echitaţie, navigaţie, aventură în jungla cu ghid.

Leave your comment