Mallorca

Mallorca

Despre destinatie

Mallorca este, fără dar și poate, o destinație ce merită toată atenția voastră! Frumoasa insulă spaniolă atrage prin peisajul său deosebit, bogățiile culturale și arhitecturale, gastronomia tradițională, dar și prin plaje celebre, oferind vacanțe pentru toate gusturile.

Capitala, Palma, vă invită să descoperiți numeroase obiective, dintre care enumerăm: catedrala in stil gotic La Seu, Palatul Almudaina, Castelul Bellver, de unde puteti suprinde orasul de la inaltime, cartierul vechi, Casco Antiguo, Piața Mare. Pentru o sesiune de cumpărături, punctul de plecare este Passeig des Born, artera care gazduieste si numeroase cafenele, pub-uri, restaurante.

Intreaga insulă poate fi descoperită într-un circuit cu o mașină închiriată. În centrul insulei veți descoperi o câmpie fertilă, care este înconjurată:
-la nord de peisaje frumoase, culminând cu Capul Formentor și a sa renumită plajă cu nisip alb și fin, farul, dar și Portul Pollenca și stațiunea cosmopolită Alcudia – datorita plajei sale mai late, Alcudia este recomandata si pentru familii cu copii;
-la vest de munții Tramuntana și o mulțime de sate pitorești și vechi, printre care și Valldemossa, locul unde Chopin a petrecut o perioadă a vieții; tot în munți, către Sa Calobra, veți descoperi o șosea la altitudine, cu peisaje spectaculoase;
-la est de foarte multe plaje, dintre care se remarcă Porto Cristo, care a fost un sat de pescari, iar acum acum s-a transformat într-o stațiune cochetă între pini și palmieri. Dacă ajungeți în Porto Cristo, dați o fugă și până la Cuevas del Drach, pestera in care se afla unul la subteran foarte mare.
-la sud se regăsesc o mulțime de stațiuni. Mallorca se bucura de o coasta cu destule plaje lungi si late, foarte multe dintre ele detinatoare a unui Steag Albastru, certificat pentru calitatea apei, curatenie, facilitati.

Recomandăm:
-Es Trenc – o plaja izolata cu mediul natural, salbatic, nisip fin si apa cristalina; este o plaja pentru nudiști.
-Magalluf, Palmanova, El Arenal, Can Pastilla, Playa de Palma – intrare in apă este foarte lină, nisipul este fin și auriu, plaja lata, apa foarte calmă, albicioasă datorită golfului; Stațiunile “comunică” între ele prin zona de promenadă, dar și printr-un trenuleț. Acestea mai sunt recunoscute și pentru viața de noapte.

Tara Spania
Hotel Amic Gala 3*

Hotel Amic Gala 3*

Xabec 5, Can Pastilla, Mallorca, Spania
Hotelul Amic Gala este situat in Can Pastilla, la 70m fata de plaja Playa de Palma. Plaja beneficiaz Citeste
Hotel Calma 3*

Hotel Calma 3*

Horacio 5, Can Pastilla, Mallorca, Spania
Hotelul Calma este situat in Can Pastilla, la 250m fata de plaja. Plaja din Can Pastilla este lata, Citeste
Hotel Manaus 3*

Hotel Manaus 3*

José Mª Cuadrado, El Arenal, Mallorca, Spania
Hotelul Manaus este situat in centrul statiunii El Arenal, la cateva minute de mers pe jos fata de p Citeste