Coasta Amalfi

Coasta Amalfi

Despre destinatie

Coasta Amalfi este una dintre cele mai frumoase regiuni din Italia. Zona este recunoscuta în toată lumea pentru plajele ascunse printre stânci şi satele etajate deasupra mării. Plajele sunt delimitate de peisaje deosebite, apă limpede, nisip fin şi curat şi o mulţime de  construcţii istorice. Plaja Spiaggia Grande este cea mai cunoscută plajă de pe Coasta Amalfi. Obiective turistice: Grota de Smarald – este o peșteră inundată cu nuanțe de lumină de un verde smarald, Museo della Carta (muzeul hârtiei), Mânăstirea Paradisului din Amalfi.

Positano este un orășel vechi și este o destinație renumită pentru împrejurimile sale. Există două plaje Spiaggia del Fornillo (este cea mai mică și tinde să fie mai retrasă ) și Grande Spiaggia (plaja principală care are și un port)  fiecare dintre dintre ele având ceva cu totul diferit de a oferi vizitatorilor în modul de atracții de pe malul mării. Locuri de vizitat în Positano: Mica Chiesa di Nuova, Chiesa di Santa Caterina, Belvedere dello Schiaccone.

Insula Capri este o destinație mai exclusivistă și cu tarife pe măsură, vestită pentru peisajele sale unice. Aceasta este situată la intrarea în Golful Napoli. Pe timpul verii este destul de vizitată/aglomerată. Obiective turistice : Piazzetta – Centrul oraşului Capri, unde se ajunge cu funicularul sau cu minibusul, Grădinile lui Augustus – un loc superb de unde se văd Faraglioni, cele trei cunoscute stânci marine dar şi  spectaculoasa Via Krupp, o alee pietonală tăiată în stâncă, ce şerpuieşte din grădini şi până jos la mare.

Sorrento a fost cunoscut pentru numărul mare de vedete internaționale celebre ce-şi fac concediul acolo. În Sorrento este de văzut Piaţa Tasso , strada principală Corso Italia, plimbare pe străduţele înguste ale oraşului, cu magazine şi cafenele specifice Italiei.

Insula Ischia  este o insula de natură vulcanică, situată la circa 30 km de Napoli  și este cea mai mare insulă din Marea Tireniană. Plajele sunt late și cu nisip fin, apa nu este adâncă la mal. Inainte insula Ischia era formată din două localități: Ischia Porto (zona cea mai aglomerată mai ales ziua) și Ischia Ponte (este mult mai liniștit, păstrând din somnolența și imaginea unei așezări vechi de pescari, cu ale sale case colorate) , iar în prezent  formează un singur oraș.
Plaja Citara-Panza, este cea mai populară plajă, apa este limpede ca cristalul, aici se află și Grădina Termală Poseidon. Plaja Marina Dei Maronti, este cea mai mare plajă de pe insula Ischia, aici se ajunge cu un taxi pe apă (aproximativ 3 euro).

Tara Italia
Hotel Casa Albertina 3*

Hotel Casa Albertina 3*

Via della Tavolozza 3, Positano, Coasta Amalfi, Italia
Hotelul Casa Albertina este situat la 10 minute de mers pe jos la plajă şi la 16 km de oraşul Amalfi Citeste
Hotel Grand Excelsior 5*

Hotel Grand Excelsior 5*

Via Emanuele Gianturco 19, Ischia, Coasta Amalfi, Italia
Hotelul Grand Excelsior este situat la 5  minute de mers pe jos la plajă. Hotelul este chiar în cent Citeste