Cipru

Cipru

Despre destinatie

Cipru este o țară europeană insulară din Marea Mediterană, situată la sud de Turcia și la est de Grecia.
Plajele din Cipru sunt superbe cu nisipuri fine, apă limpede şi peisaje de vis pentru a face destinaţia perfectă de vacanţă.

Cea mai frumoasă plajă este Ayia Napa, plăcută atât de către cei tineri, cât şi de familii. Staţiunea a fost comparată cu Ibiza, datorită vieţii de noapte foarte active. Aici se găsesc o mulțime de restaurante, cafenele, cluburi, muzee, locuri de joacă şi magazine.
Plaja Alagadi, cunoscută şi ca Turtle Beach, este renumită pentru broaştele ţestoase care îşi depun aici ouăle în timpul verii. Atunci când ouale sunt depuse, accesul spre ţărm este restricţionat în acea porţiune, iar priveliştea este impresionantă.

Larnaca este un oraș situat pe costa sudică a Ciprului. Este unul dintre cele mai vechi orase din Europa, mii de turişti vizitează anul acest oraş pentru plajele cu nisip fin, auriu şi apă albastră. Larnaca este o destinaţie ce garantează o vacanţă reuşită.
Obiective turistice în Larnaca:
Lacul Sărat
se află în apropiere de aeroportul internaţional Larnaca, primăvara şi vara, apa se evaporă, lăsând în urmă sa o crustă sărată, cu un aspect ireal de frumos.
Mânăstirea Stavrovouni
este prima mânăstire din Cipru. Aici se spune că Elena, mama împaratului Constantin, a adus o cruce de la Ierusalim. O parte din cruce este încă vizibilă in interiorul mânăstirii. În mânăstirea Stavrovouni accesul este permis doar bărbaţilor.
Din Larnaca vă puteţii achiziţiona dantelă lucrată manual, broderii, argintărie, vase de lut, haine de designeri locali şi accesorii unice. Un suvenir potrivit ar fi fructele uscate sau zaharisite şi dulceaţa parfumată.

Hotel Manolya 3*

Hotel Manolya 3*

Fevzi Cakmak Cad, Lapithos, Cipru
Hotelul Manolya este situat în satul de coastă Lapta și departe de agitația Girne. Hotelul are locaț Citeste
Hotel Sempati 3*

Hotel Sempati 3*

Ali Ocak Sokak, Lapta, Cipru
Hotelul Sempati este situat într-o zonă linistită, la 100 m de plajă. Hotelul este o destinație idea Citeste
Hotel Vergi 2*

Hotel Vergi 2*

Vergiou 1 Larnaca - Dekeleia Road, Larnaca, Cipru
Hotelul Vergi 2* este situat la 150 de metri de plajă, în zona turistică, la 6 km de centrul oraşulu Citeste