Bansko

Bansko

Despre destinatie

Bansko este fara indoiala statiunea de schi numarul 1 din Bulgaria. Numele deriva din cuvantul bulgar “ban” care inseamna “maestru”. Bansko a devenit o statiune favorita in materie de schi si snowboard, mai ales datorita conditiilor exceptionale de pe partii. Statiunea in sine nu are mai mult de 10 ani vechime.

Orasul este situat in apropierea raului Glazane, la poalele Muntilor Pirin. Orasul Bansko este situat la 925 m deasupra nivelului marii, iar partiile sunt la o altitudine de 2000-2600 m.

Exista doua mari centre de schi, CHALIN VALOG (1100-1600 m) si SHILIGARNIKA (1700-2500 m), ambele fiind usor accesibile in aproximativ 25 de minute de mers cu noua telegondola care porneste chiar din Bansko.

Lungimea totala a partiilor este de 70 km:

  • 30% partii pentru incepatori;
  • 45% partii pentru avansati,
  • iar restul de 25% pentru experti.

Conditiile favorabile sezonului si tunurile de zapada permit ca sezonul de schi sa dureze din luna decembrie pana in luna mai.

Exista o telegondola cu 8 locuri, telescaune cu 3 locuri si 7 teleschiuri, respectiv 10 instalatii pentru copii. Lungimea totala a instalatiilor din intreaga statiune este de 26 km. La Bansko puteti gasi partii pentru slalom, slalom urias si partii schi fond de o lungime de 5 km.

De asemenea, iubitorii de snowboard se pot bucura de primul fun park din Balcani, unde se intalnesc pasionatii sporturilor extreme. Pentru ei, dar si schiori se organizeaza zilnic intreceri pe noua partie de la Shiligarnika.

Bansko este una dintre cele mai mari si dezvoltate statiuni de ski din Bulgaria si ofera nenumarate oportunitati de cazare, incepand cu hoteluri de lux, apartamente si hoteluri pentru toate gusturile aproape de partii. Tavernele din Bansko, denumite “Mehana” va ofera, intr-o atmosfera primitoare, mancaruri traditionale si vinuri bulgaresti de exceptie. Tavernele au orchestre cu muzica live pentru seri linistite si romantice, iar pentru cei cu adevarat energici cluburile si discotecile se inchid odata cu rasaritul soarelui. Bansko este cunoscut si pentru apele sale minerale.

Atractii Bansko:

  • ruinele cetatii antice de la Staroto Gradishte;
  • Parcul National Pirin, care este patrimoniu UNESCO. Cascade, lacuri, pesteri, flora si fauna deosebita.
Hotel Belmont 4*

Hotel Belmont 4*

Georgi Nastev St., 2270, Bansko, Bulgaria
Hotelul Belmont 4* este situat în cea mai renumita zona a staţiunii Bansko, la 800 de metri de telec Citeste

Ne pare rau, pentru moment, nu avem niciun pachet disponibil pentru aceasta destinatie.