Solden - Otztal

Solden - Otztal

Despre destinatie

Tirolul este o regiune destinata sporturilor de iarna ce are niste peisaje exceptionale. Ca statiuni importante din regiunea Tirol regasim:
Juwel Alpbachtal Wildschönau caracterizata prin partiile foarte bine intretinute. Aici puteti avea parte de drumetii ghidate, trasee de iarna, sanius.
Kitzbüheler Alpen regasim aici cele mai frumoase cabane si popasuri
Ötztal Hochzillertal – Kaltenbach

Despre regiunea Solden – Otztal se mai spune ca ar fi cea mai frumoasa regiune din Austria. A primit de 3 ori la rand titlul de cea mai buna statiune de ski si snowbord din Austria. Mai este denumita si “Ibitza Alpilor”.

Solden este una dintre cele mai indepartate statiuni din Austria, aproape de granita cu Elvetia.
– 1h si 35 minute de mers cu masina fata de Tyrol,
–  47 minute cu masina de Otztal
– cel mai apropiat oras mare de Otztal este Innsbruck, la 50 de km.

Caracteristici:
– o viata de noapte activa,
– detine 3 varfuri peste 3000 de metri (Gaislachkogl – 3,058 m ; Tiefenbachkogl – 3,249 m ; Schwarze Schneide – 3,340 m) toate accesibile cu schilifturi si telecabine.
– doi ghetari schiabili : Rettenbach si Tiefenbach,
– cel mai inalt varf din Tirol (3778m),
– aici au loc evenimente importante: Deschiderea Cupei Mondiale, spectacolul pe pârtie Hannibal sau Festivalul Electronic Mountain care se desfasoara la sfarsit de sezon.

Cei doi ghetari, Rettenbach si Tiefenbach, sunt interconectati printr-un tunel ce poate fi parcurs cu usurinta pe schiuri in partea de sus, iar la baza printr-un tunel ce poate fi parcurs cu masina. In timp ce ghetarul Tiefenbach are soare mai toata ziua, Rettenbach este mult mai rece. Tiefenbach are partiile line si extrem de potrivite pentru incepatori, iar Rettenbach are partii mai aspre. Tot pe Rettenbach exista partia neagra pe care se desfasoara, in fiecare an, prima etapa a FIS.

Avantaje ski in zona Solden:
– Accesibilitatea resortului direct din statiune pentru ca are doua statii de imbarcare in gondole, situate in zone complementare ale statiunii;
– Posibilitatea de a cobori direct pe schiuri pana in statiune;
– Peste 10 restaurante, baruri si apres-skis direct pe munte;
– Optiunile pentru magazine cu echipamente sportive sunt excelente;
– Zapada este excelenta. Ninsori abundente inca de la mijlocul lui noiembrie si instalatii de zapada ce acopera peste 66% din statiune;
– Lifturi noi, rapide si rar aglomerate;
– Saptamanal party-uri si evenimente organizate pe partie.

Dezavantajele regiunii:
– Solden este una dintre cele mai scumpe statiuni din Austria cu partii de ski sunt foarte bine intretinute. Pentru ca este destul de aproape de Germania, Elvetia si Olanda, este o destinatie foarte cautata de turistii din vest.
– Mai ales datorita altitudinii, Solden are o vreme destul de capricioasa. Sunt zile in care lifturile de la altitudini peste 2500 de metri sunt inchise din cauza vizibilitatii reduse sau a vantului puternic.
– Drumul spre ghetari este bun, foarte spectaculos, insa si destul de dificil avand in vedere diferenta de nivel de 1300 de metri
– Distanta mare fata de Romania – Solden este una dintre cele mai indepartate statiuni fata de Romania, fiind situata foarte aproape de granita cu Elvetia.

Tara Austria

Ne pare rau, pentru moment, nu avem niciun pachet disponibil pentru aceasta destinatie.