Kaprun - Zell am See

Kaprun - Zell am See

Despre destinatie

Statiunile de schi Zell am See si Kaprun se afla in regiunea Pinzgau. Zona este deosebita atat iarna (datorita ghetarului Kitzsteinhorn si a lacului Zell), cat si vara datorita peisajului pitoresc, cu vegetatie deosebita si aer curat.

Zell am See a fost initial un satuc, care s-a dezvoltat si in anul 1928 a fost declarat oras. In zilele noastre are aprox. 10.000 de locuitori. Din anul 1961, orasul Zell am See este statiune balneoclimaterica.

Kaprun (786 m) este cea mai populara statiune din Austria si este amplasata la poalele varfului Kitzstenhorn, fiind prima statiune cu domeniu schiabil pe ghetar cu sporturi ce se pot practica tot timpul anului. Kaprun se afla la cca. 7 km de Zell am See. Zona este linistita si relaxanta datorita peisajelor cu vedere la lac si la ghetar. Kaprun era la inceput un mic sat de munte. Astazi este un oras de la poalele varfului Kitzsteinhorn si este cunoscuta in toata lumea pentru ospitalitatea sa si pentru muntele cu singurul ghetar din regiunea Salzburg.

Ghetarul Kitzsteinhorn ofera tuturor posibilitatea si bucuria de a schia, de la incepatori pana la profesionisti. Din statiunea Kaprun puteti urca spre ghetarul Kitzsteinhorn (2.931m inaltime), este destinatia ideala pentru pasionatii de schi, este dificil de ajuns , dar cand ajungeti in varf si vedeti imaginea superba … merita tot efortul. Exista doua modalitati de a ajunge pe Kitzsteinhorn – prima metoda este sa luati telecabina, apoi telescaunul (Langweidbahn), iar a doua este calea ferata de sub ghetar spre Restaurant Alpincenter (2.446m) si o telecabina care vă va duce pana sus.

Partiile de schi sunt variate, predomina cele de dificultate medie. Infrastructura de transport pe cablu are 3 puncte principale: prima la 2400 m,  a 2-a la 2650 m si a 3-a la 3029 m. Pentru schiorii de schi fond în zona Zell am See-Kaprun este o alegere bună. Peisajul pitoresc înconjoară lacul Zeller si este locul perfect pentru practicarea disciplinelor nordice. Zell am See şi Kaprun oferă 55 km de piste. Kaprun oferă 15 km, dintre acestia, 3 km pe gheţarul Kitzsteinhorn. Această ocazie nu trebuie în nici un caz pierdută de împătimiţii schiului fond! În zona Zell am See se află 17 km de piste, foarte variate.  Pentru aventurieri se poate face un tur pe lacul îngheţat. Pârtii cu nocturnă găsiţi si in Kaprun şi in Zell am See, ambele cu o lungime de 3 km.

In acesta zona se poate ajunge cu zbor Bucuresti – Viena (425 km) si transfer cu  mini-bus pt Kaprun approx. 4h.

Alte posibilitati ar fi:
se poate ajunge usor cu masina in special de catre cei din vestul Romaniei sau
– cu avionul pana la aeroportul din Salzburg (80 km) apoi transfer de 1h30 min sau  Munchen cu transfer de 2h30 min (230 km).

Pe langa zilele petrecute la schi , aici puteti opta si pentru cateva ore de relaxare la spa, piscina, bowling si restaurantele din zona. De asemenea, puteti incerca si zborul cu parapanta sau cu parasuta, pentru cei dornici de adrenalina si pentru o senzatie de neuitat.

Activitati optionale:

– Tur trekking cu lame
– Se pot vizita cheile Sigmund Thun Klamm. Acestea sunt situate in localitatea Kaprun si atrag prin spectacolul naturii si al apei care si-a sapat drum pe aici. Se spune ca apa este atat de limpede, incat se poate bea.
– Tur cu bicicletele e-bike (electrica) in jurul lacului Zell.
– Plimbare cu vaporul MS Schnmittenhohe pe lacul Zell (una dintre cele mai curate ape din lacurile Europei).
– Se poate urca si pe ghetar, unde puteti vizita centrul  Gipfelwelt 3000 m. Varful ghetarului, 3029 m, este cel mai inalt punct accesibil din landul Salzburg, are 2 platforme impresionante, un cinematograf (cu imagini premiate la Cannes) si o vedere superba asupra Parcului National Hohe Tauern. Ca sa ajungeti acolo trebuie sa luati Gletscher Shuttle, o telecabină  care va permite să coborâti de la cota de 3029 de metri până la cota de 2928 de metri. Această telecabină rulează pe o şină de 257 de metri lungime şi parcurge această distanţă în aproximativ un minut.

Tips: cardul Zell am See-Kaprun ofera posibilitatea unei calatori gratuite cu barca pe lacul Zell, urcare cu telecabina si telescaunul pe Kitzsteinhorn, accesul la cascada Sigmund-Thun-Klamm sau la muzeul de masini clasice Votter si multe altele.

Alte locuri pe care le puteti vizita daca ajungeti in aceasta zona ar fi:
– drumul alpin de munte Grossglockner, cea mai vestita trecatoare din Europa care traverseaza cel mai inalt munte al Austriei, la 1h30 min.
– fabrica si muzeul Swarovski, la 2h cu masina
– barajele montane din Kaprun, la 700m de comuna Kaprun
– Salzburg, orasul lui Mozart, care este la 1h25 min de mers cu masina de Kaprun
– minele tematice din Leogang, la 30min de mers cu masina.

Hotel Martini 3*

Hotel Martini 3*

Kellnerfeldstr. 25, 5710, Kaprun, Austria
Hotelul Martini este la 6 minute de mers cu masina fata de centrul localitatii Kaprun. Hotelul se af Citeste
Landhotel Martha 4*

Landhotel Martha 4*

Schmittenstraße 79, 5700 Zell am See, Austria
Hotelul Martha este situat intr-o zona linistita, cu vede la lacul Zell. Este aproape de zona de  pa Citeste

Ne pare rau, pentru moment, nu avem niciun pachet disponibil pentru aceasta destinatie.